Microsoft schimba denumirea pentru Office 365

Office 365 devine Microsoft 365

Microsoft anunta modificari ale abonamentelor Office 365 pentru SMB (firme mici si mijlocii) si pentru Office 365 ProPlus. Pe viitor aceste produse vor folosi denumirea de Microsoft 365.

Aceasta este o evolutie naturala. Microsoft 365 a inceput in 2017 ca un pachet de licente pentru clientii business – o combinatie intre Windows, Office si Enterprise Mobility and Security (EMS).  A evoluat mult de atunci. Microsoft 365 reprezinta viziunea Microsoft pentru viitorul instrumentelor de productivitate – un set integrat de aplicatii si servicii care ofera inteligenta artificiala (AI) si alte inovatii de ultima ora pentru dumneavoastra. Si pentru firmele mici și mijlocii, aceasta include noi capabilitati ale Microsoft Teams pentru a va ajuta sa gazduiti online intalniri si sa colaborati mai eficient; Capabilitati de stocare si partajare a fisierelor in Cloud, astfel incat sa puteti colabora de oriunde; solutii de securitate si managemntul identitatatii online pentru a va proteja afacerea.

Noile nume ale produselor

Noile nume de produse intra in vigoare incepand cu 21 aprilie 2020. Aceasta este o modificare a numelui produsului si nu exista modificari ale preturilor sau ale functionalitatilor in acest moment.

Office 365 Business Essentials devine Microsoft 365 Business Basic.

Office 365 Business Premium devine Microsoft 365 Business Standard.

Microsoft 365 Business devine Microsoft 365 Business Premium.

Office 365 Business si Office 365 ProPlus vor deveni ambele Microsoft 365 Apps.  Acolo unde va fi necesar, se va folosi mentiunea „business” sau „enterprise” pentru a face dinferenta intre cele 2 produse.

Retineti ca modificarile aduse acestor produse se vor face automat si nu va trebui sa faceti nimic in acest sens.

 

„Astazi, anuntam pur si simplu schimbari de nume. Dar aceste schimbari reprezinta ambitia noastra de a continua sa impulsionam inovatia in Microsoft 365, care depaseste cu mult ceea ce clientii considera in mod traditional Office. Pachetul Office pe care il cunoasteti si pe care il indragiti este in continuare inclus, dar suntem incantati de noile aplicatii si servicii pe care le-am adaugat la abonamentele noastre in ultimii ani. De asemeni in lunile urmatoare vom adauga noi inovatii.”  –  Jared Spataro, Corporate Vice President for Microsoft 365

 

De ce se fac aceste schimbari?

In primul rand, pentru ca produsele sa reflecte gama de caracteristici si beneficii din abonament. Microsoft 365 este un set integrat de aplicatii si servicii care ofera AI (inteligenta artificiala) si alte inovatii de varf sa functioneze pentru dumneavoastra. Si pentru firmele mici si mijlocii, aceasta include noi capacitati in Microsoft Teams pentru a va ajuta sa gazduiti intalniri online; Capabilitati de stocare si partajare a fisierelor in cloud, astfel incat sa puteti colabora de oriunde aveti internet; si solutii de securitate si identitate pentru a va proteja afacerile. In al doilea rand, cautam mereu modalitati de simplificare. Aceasta noua abordare a numirii produselor noastre este conceputa pentru a va ajuta sa gasiti rapid planul de care aveti nevoie.

 

Cum se incadreaza Office in Microsoft 365? Voi mai putea folosi Word, Excel si PowerPoint?

Suita Office este esentiala pentru experienta de productivitate Microsoft si aceasta nu se schimba. Dar in ultimii cativa ani, oferta noastră de productivitate in cloud a crescut cu mult peste ceea ce oamenii considera in mod traditional „Office”. Word, Excel si PowerPoint sunt mai importante ca niciodata. Dar în Microsoft 365 imbunatatim aceste aplicatii cu ajutorul tehnologiilor Cloud si AI si adaugam experiente noi, gazduite in Cloud, precum Teams, Stream, Forms si Planner. Toate acestea sunt bazate de un set de servicii comune care va pastreaza datele in siguranta. Este un office imbunatatit Office plus multe altele.